لزوم تغییر الگوی اشتغال عمومی به زنانه و مردانه


مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: در الگوی اشتغال زنان به شدت ضعف وجود دارد چرا که اصولاً این الگو برای زنان و مردان یکنواخت است، که باید به سمت بسته جامع حمایتی و مهارت‌افزایی، تغییر نگرش در مردان و زنان و تغییر الگوی اشتغال عمومی به زنانه و مردانه حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خراسان جنوبی، فهیمه فرهمند‌پور در نشست بانوان فرهیخته و توانمند این استان اظهار کرد: جامعه زنان در استان‌های مختلف کشور، دارای مشکلات متفاوتی است. مهم آن است که در وهله اول این مشکلات به‌درستی شناسایی و بومی‌سازی شوند.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده تصریح کرد: بسیاری از مشکلات عنوان شده از سوی بانوان در استان‌های مختلف، صرفاً خاص بانوان نیست بلکه تمام جامعه را تحت تاثیر خویش قرار می‌دهد و باید با در نظر گرفتن شرایط خاص هر استان، تدابیری برای حل مشکلات آحاد جامعه و بویژه زنان اندیشیده شود.

فرهمندپور با بیان اینکه بیشترین تراکم سنی و جمعیتی زنان سرپرست خانوار بالای ۵۰ سال است،گفت: تراکم جمعیتی مردان سرپرست خانوار زیر ۳۵ سال است بنابراین زنان زمانی مسئولیت خانواده را بر دوش می‌گیرند که خود نیازمند حمایت‌های ویژه‌ای هستند. وی بر مسئول‌سازی مردان در جامعه تاکید کرد و اظهارکرد: مردان در دین اسلام و نظام حقوقی مدنی مسئول تامین معاش خانواده هستند اما یکی از دلایلی که زنان بشدت برای ورود به عرصه‌های استقلال مادی تمایل دارند این است که احساس امنیت معیشتی در خانواده‌ها کاهش پیدا کرده است.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده، با بیان اینکه از زمانی که دانسته‌های مادران از بایسته‌های فرزندانشان فاصله گرفته دچار مشکل شده‌ایم،تصریح کرد: مردان باید در زمینه احساس مسئولیت خانوادگی آموزش بیشتری داده شود تا دغدغه زنان در این خصوص کاهش یابد.

فرهمندپور، خاطرنشان کرد: ما نیازمند بسته جامع تامین اجتماعی و معیشتی زنان هستیم و باید به جایی برسیم که دیگر زنان دغدغه معیشت نداشته باشند.

تقویت نهاد خانواده در جامعه آرمانی

در ادامه این نشست، مژگان شریفی - مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی- اظهار کرد: جامعه آرمانی، جامعه‌ای است که در آن تقویت نهاد خانواده در همه زمینه‌ها محقق شود.

وی از انجام 60 مصوبه در کارگروه تخصصی زنان و خانواده خراسان جنوبی در طی فعالیت دوساله دولت یازدهم خبر داد و گفت: مسلم است که باید چالش‌های فراروی زنان و خانواده، برطرف شود.

مدیر کل امور بانوان استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از پست‌ها، در جامعه فرمایشی است، تصریح کرد: رصد وضعیت زنان استان در زمینه تجربه‌های موفق، اطلاع‌رسانی، افکارسنجی در حوزه زنان، آسیب‌های اجتماعی زنان و تدوین شاخص‌ها، ارائه راهکارهای مناسب جهت برون رفت مسائل و مشکلات را در حوزه بانوان استان باجدیت کامل پیگیر هستیم.

لزوم راه‌اندازی مرکز کارآفرینی بانوان دانشگاهی در دانشگاه بیرجند

سید عذار میرکاظمی - عضو هیات علمی و مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند- نیز در این نشست با بیان اینکه امروز در بحث آموزش فاصله جنسیتی وجود ندارد و در فناورهای نو نقش زنان روبه افزایش است، اظهار کرد: اما در بحث اشتغال و اقتصاد هنوز حضور زنان کم رنگ است.

وی با بیان اینکه در مسایل دانشجویان دانشگاه‌ها اولویت مهم اشتغال است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان و خشکسالی حاکم بر آن وضعیت معیشتی دانشجویان بوی بخصوص روستایی بسیار با مشکل روبه رو شده است که این خود می‌تواند زمینه ساز بیشتر آسیب‌های اجتماعی در قشر دانشجو باشد که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند، تصریح کرد: بحث تجرد دختران دانشجو واقعیتی است که نمی‌توان بی‌تفاوت از آن گذشت. این دختران مجرد فارغ التحصیلانی هستند که به دنبال شغلی مناسب هستند و باید در راستای حل این مشکل سیاست گذاری کلان شود.

میرکاظمی راه اندازی مرکز کارآفرینی بانوان دانشگاهی با حمایت بنیاد حامیان دانشگاه بیرجند را از جمله طرح های اجرایی در دانشگاه‌ها پیشنهاد داد وگفت: با مصوب و حمایت مالی کردن این طرح می‌توان گره گشای برخی از مشکلات بود.

حوزه‌های علمیه خواهران استان‌ها مغفول مانده است

حجی‌پور - رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان خراسان جنوبی- نیز در این جلسه، با بیان اینکه توجه به حوزه‌های علمیه باید یکی از مهمترین اولویت‌ها به حساب آید،اظهارکرد: جای بسی تاسف است که طی چند سال اخیر، هیچگونه پیشرفتی را در حوزه‌های علمیه خواهران استان‌ها شاهد نبوده‌ایم. وی با بیان اینکه مقوله حجاب و عفاف در جامعه فعلی، بسی مورد مظلومیت واقع شده است، گفت: تقاضای عملیاتی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را در استان دارم.

رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان ضمن اشاره به افزایش میزان طلاق در خراسان جنوبی، اظهارکرد: بخش اعظمی از طلاق‌ها، به حوزه حجاب و عفاف برمی‌گردد که باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
شرکت تعاونی بانوان روستایی خراشاد الگوی موفق اشتغال