سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



خارجی‌ها کدام میادین نفتی ایران را می‌خواهند؟


خارجی‌ها کدام میادین نفتی ایران را می‌خواهند؟فارس/ در حالی مسئولان نفتی از سپردن توسعه بعضی میادین نفت و گاز ایران به شرکت‌های بخصوصی از کشورهای مختلف دنیا سخن می‌گویند که تکلیف الگوی جدید قراردادهای نفتی موسوم به IPC و ایرادات طرح شده درباره آن هنوز مشخص نشده است.

امیرحسین زمانی‌نیا معاون بین‌الملل وزیر نفت به تازگی در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های دولتی گفته است:«فرانسه، هلند، ایتالیا و اتریش خواهان طرح‌های بخصوصی هستند و قطعا در قالب قراردادهای IPC، همکاری با آنها نهایی می‌شود، همان طور که با چینی‌ها و روس‌ها در این خصوص مذاکره می کنیم.»

بر این اساس، زمانی‌نیا پیش از این به صراحت گفته بود:« هیچ یک از میادین نفت و گاز را برای توسعه به هیچ شرکت خارجی خاصی وعده نکرده و قول نداده‌ایم »

از سوی دیگر بیژن زنگنه وزیر نفت نیز در آخرین نشست خبری خود با بیان اینکه هیچ یک از 3 پیش‌نویس تهیه شده در کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی به ریاست سید مهدی حسینی برای IPC از جمله پیش‌نویس نهایی این کمیته مورد تایید وزارت نفت و شرکت ملی نفت نیست و کسی نمی تواند به ایرادات موجود در این پیش‌نویس‌ها برای نقد IPC استناد کند، بر برگزاری مناقصه توسعه میادین پس از رفع ایرادات الگوی جدید قراردادهای نفتی و رفع نگرانی منتقدان تاکید کرده بود.

این در حالی است که نه تنها در مفاد الگوی جدید قراردادهای نفتی و به خصوص بخش‌های مورد انتقاد تغییر یا اصلاحی اتفاق نیفتاده است، بلکه هیچ یک از منتقدان حقیقی و حقوقی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، نمایندگان مجلس، کارشناسان مستقل و امثال آنها نیز کوچکترین نشانه‌ای دال بر میل واقعی وزارت نفت به اصلاح اشکالات اساسی الگوی جدید قراردادهای نفتی را گزارش نمی‌کنند.

بر این اساس اگر رسانه دولتی یاد شده اظهارات معاون بین‌الملل وزیر نفت را به درستی منعکس کرده باشد، به نظر می‌رسد نه تنها ایرادات الگوی جدید قراردادهای نفتی اصلاح نشده است، بلکه قول بعضی میادین نفت و گاز ایران به بعضی شرکت‌های خارجی داده شده است. شرکت‌هایی که بعضی از آنها مانند توتال کارنامه‌ای به شدت غیرقابل دفاع در پروژه‌های قبلی خود در ایران دارند و باعث ضررهای هنگفتی به منافع ایران در بعضی میادین مشترک شده‌اند.

این گزارش حاکی است حتی تکلیف مصوبه بسیار کلی دولت درباره الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران در هیئت تطبیق قوانین مجلس شورای اسلامی مشخص نشده است و این کمیته هنوز این مصوبه را که بنا به اظهار کارشناسان حقوقی با قوانین کشور مغایرت‌های جدی دارد، تایید نکرده است.

بر اساس این گزارش، بنا به اعلام منابع رسمی و غیر رسمی، کشورهای خارجی و شرکت‌های مرتبط با آنها تا کنون برای توسعه میادین زیر اعلام تمایل کرده‌اند.

این نکته نیز قابل توجه است که بسیاری از این میادین از جمله فرزاد B، چشمه خوش، اناران و دارخوین در لیست اولین مناقصه برای توسعه 16 میادین نفت و گاز بر اساس IPC که بنا به اعلام مسئولان وزارت نفت در اواخر اردیبهشت ماه برگزار می‌شود دیده نمی‌شوند.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: فارس


ویدیو مرتبط :
زنگنه: اولویت در میادین نفتی مشترک است