رونمایی از نرم‌افزار«اربعین، از مهران تا کربلا» در جهاد دانشگاهی ایلام


در مراسمی با حضور استاندار و جمعی از مسئولان از نرم‌افزار «اربعین، از مهران تا کربلا» در جهاد دانشگاهی ایلام رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، «محمدرضا مروارید»، استاندار ایلام، در مراسم رونمایی از آپلیکیشن راهنمای زائران اربعین با قدردانی از گروه «آفتابگردان» اظهار کرد: هرچند نرم‌افزارهای مختلفی با این مضمون توسط متخصصان تهیه شده است اما این نرم‌افزار جامعیت خاصی دارد و نقص‌های احتمالی آن هم قابل برطرف شدن است.

وی مجهز شدن مسیر نجف تا کربلا به نسل سوم اینترنت را کمکی بزرگ به زائران اربعین دانست و تصریح کرد: این امکان می‌تواند زمینه‌ بهره‌مندی زائران را از این گونه نرم‌افزارها بیشتر و بهتر فراهم کند.

استاندار ایلام بر ضرورت آشنایی و تبلیغ این نرم‌افزار در درگاه الکترونیکی سازمان‌ها و ادارات کل تأکید و تصریح کرد: 70 درصد امکانات این نرم‌افزار در شرایطی که دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد قابل بهره‌گیری است که نکته‌ی بسیار مثبتی محسوب می‌شود.

مروارید در بخش دیگری از صحبت‌های خود امکانات ایجادشده در حوزه‌ی سخت‌افزاری از اربعین سال گذشته تا امسال را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: امسال اهتمام ویژه‌ای صرف برطرف شدن مشکلات و کمبودهای عمده‌ی سال گذشته شد از جمله یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در مرز کمبود گیت‌های خروجی بود که باعث ازدحام جمعیت در پایانه‌ مرزی شد، امسال با افزایش تعداد گیت‌ها از 18 به 96 در مرز مهران و افزایش حدود 50 گیت از سوی سازمان حج و زیارت در آن‌سوی مرز انتظار ما این است که ورود و خروج زائر از مرز با روانی و سهولت بیشتری انجام شود.

استاندار ایلام بابیان این‌که از مشکلات عمده ما در سال گذشته در خصوص جاده‌ها و راه‌های ارتباطی و مسائل ترافیکی بود، خاطرنشان کرد: از اربعین سال گذشته تاکنون با تعریض جاده، ایجاد پل‌ها هم‌چنین در نظر گرفتن راه‌های دسترسی جایگزین و جدید تا حدود زیادی مشکلات ما در حوزه‌ی راه کمتر شده و امسال از نظر ترافیکی مشکل عمده‌ای نداریم.

مروارید ادامه داد: پارسال، در ورودی مهران شاهد توقف طولانی‌مدت وسایل نقلیه و بار سنگین ترافیکی در این مسیر بودیم که خوشبختانه در این مسیر 10 کیلومتری با چهار بانده کردن مسیر تا سد شهید آل اسحاق مشکل برطرف شده است.

وی با اشاره به قرار دادن تابلوهای ارائه اطلاعات ترافیکی به زائران در ابتدای ورود به استان ایلام، ادامه داد: هم‌چنین تلاش ما این است که با هدایت زائران از اسلام‌آباد به سمت جاده‌ی ایوان بار ترافیکی را توزیع کنیم تا رفت‌وآمد با سهولت بیشتری انجام شود.

استاندار ایلام خاطرنشان کرد: در مسیر دهلران به مهران نیز پل‌ها تعریض شده هم‌چنین ضمن دو بانده کردن پل زائر، با فراهم شدن امکان روشنایی مسیر پل زائر تا پایانه‌ی مرزی یکی دیگر از مشکلات عمده‌ای است که پارسال باعث ایجاد مشکلاتی شد که به‌طور کامل برطرف شده است.

مروارید خاطرنشان کرد: کمربند شرقی مهران نیز آماده آسفالت است و در صورت مساعد بودن هوا به بهره‌برداری کامل می‌رسد و در شرایط موجود هم کاملاً برای رفت‌وآمد مناسب است سپاه پاسداران هم با استفاده از پل اضطراری در غرب مهران و در صورت نیاز امکان استفاده از راه غربی مهران را فراهم می‌کند.

وی با بیان این‌که حمل‌ونقل و پایانه‌ها 1700 اتوبوس فراهم کرده است که 700 اتوبوس کار انتقال زائران به مرز و 1000 اتوبوس نیز از مرز تا دوراهی کوت کار جابه‌جایی زائران را انجام می‌دهند، گفت: در مسیر 70 کیلومتری پایانه مرزری مهران تا کوت شهرداری تهران کار خدمت‌رسانی به زائران را انجام می‌دهد.

مروارید با اشاره به وجود مشکل تأمین آب شرب زائران در پایانه مرزی به‌رغم فعالیت حدود 40 تانکر در سال گذشته خاطرنشان کرد: این مشکل مهم نیز با ایجاد خط انتقال آب به‌صورت کامل برطرف شده و می‌کوشیم تا همین مسأله در آن‌سوی مرز هم برطرف شود.

به گزارش ایسنا، «ذبیح‌الله مهری‌پور»، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام نیز با اشاره به اهمیت اربعین در جایگاه سیاسی تشیع، اظهار کرد: همان‌گونه که دولت در بحث سخت‌افزاری برای اربعین گام‌های بلندی برداشته است نخبگان عرصه‌ی نرم‌افزاری نیز به این موضوع توجه کرده‌اند.

وی با تأکید بر این‌که این کار توسط یکی از مدرسان مرکز علمی کاربردی طراحی و به انجام رسیده است، اظهار امیدواری کرد بیش‌ از پیش شاهد توجه به موضوع اربعین در ابعاد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری باشیم.

«محمدکریم جعفریان»، از مدرسان مرکز علمی‌کاربردی جهاد دانشگاهی واحد استان امکانات موجود در این نرم‌افزار را تشریح و از همکاران خود در گروه نرم‌افزاری «آفتابگردان» و «مهرداد جهانی» مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های استان تقدیر کرد.

به گزارش ایسنا، در این نشست نام « اربعین، از مهران تا کربلا» برای این نرم‌فزار انتخاب شد.

به زودی لینک این نرم‌افزار و تشریح امکانات آن روی سایت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، قرار می‌گیرد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
معرفی نخستین نرم افزار تلفن همراه خدمات دانشگاهی