فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



همایش ملی اشعار تبری نیما در زادگاهش برگزار می شود


احد جاودانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: فراخوان این همایش ارسال شد و از نیماشناسان استان، كشور و خارج از كشور درخواست كردیم تا آثارشان را برای دبیرخانه همایش بفرستند.
وی ادامه داد: همه تاكید ما، برگزاری برنامه ای در خور شان نیما است؛ چون او بی تردید یكی از تاثیرگذارترین شاعران معاصر و در سطح جهانی شناخته شده است.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینكه این همایش 21 آبان ماه یعنی در زادروز این شاعر برجسته برگزار می شود، گفت: نیماشناسان تا 21 مرداد فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه ارسال كنند.
وی افزود: عصر روز برگزاری همایش، برنامه بازدید و شعرخوانی در منزل نیما یوشیج نیز به اجرا در خواهد آمد.
علی اسفندیاری معروف به نیما یوشیج، شاعر نوگرا و بلند آوازه ایران زمین، در 21 آبان ماه 1276 برابر با 15 جمادی الثانی 1315 در دهكده یوش مازندران به دنیا آمد.
رسالت بخشیدن به شعر بی هدف و تقلیدی اواخر دوره قاجار، ضد استبدادی بودن، برخورداری از روحیه مبارزه، آغاز كننده و پیشاهنگ جماعت هنری بودن، وارسته و اهل قناعت بودن و دل نبستن به دنیا، ایمان به كار و هنر خویش و نیز ایمان مذهبی قوی، از ویژگی های برجسته هنری این هنرمند بزرگ بود.
نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، كه مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راكد شعر ایران انقلابی به ‌پا كرد. نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر كهن فارسی را به چالش كشید. شعر نو عنوانی بود كه خودِ نیما بر هنر خویش نهاده ‌بود.
جلال آل احمد درباره نیما گفته است: «نیما شاعر زمانه ماست، شاعری در تكاپوست، در جست و جوی زیبایی است، در پی بیان تازه ای از حیات دوران ماست. دفتر شعر فارسی، افتخاری را كه نیما به شعر تنگ مایه معاصر داد، به فراموشی نخواهد سپرد».
نیما با وجود تحول بزرگی كه در شعر فارسی ایجاد كرد و به عنوان «پدر شعر نو» مشهور شد، اما هیچ گاه اصالت و زیان مادری خویش «تبری» را فراموش نكرد و دفتر شعری به نام «روجا» به زبان تبری در كنار دیگر آثارش از خود به یادگار گذاشت.
نیما یوشیج در دیماه 1338 در منطقه شمیرانات تهران چشم از دنیای فانی فرو بست و در جوار امام زاده عبدالله به خاك سپرده شد؛ اما با درخواست فرزند او، در سال 1372 نبش قبر شد و در حیاط خانه مسكونی اش برای همیشه آرام گرفت.
7329/6097

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع+همایش ملی بحران آب