علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



آثار تاریخی سربداران بر «دار» تخریب/۱۹۰ اثر تاریخی در انتظار توجه


مسعود پسندیده در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: سبزوار در مبحث گردشگری و نگهداری آثار تاریخی در شرایط نامطلوبی به سر می‌برد.

وی افزود: اکثر بناهای تاریخی این منطقه تخریب یا در حال نابودی است که بایستی اهمیت و نگاه مدیرکل گردشگری به این شهر متفاوت‌تر باشد.

رئیس گروه گردشگری شورای اسلامی سبزوار از حمایت‌های مالی شورا و شهرداری برای حفظ و نگهداری از بناها و آثار تاریخی شهرستان خبر داد و گفت: حفظ و نگهداری از بناهای کهن  که هویت این سرزمین هستند وظیفه ذاتی و مهم میراث فرهنگی است اما متأسفانه ما نگاه مدیریتی به حوزه گردشگری نداریم و بودجه سالانه اداره میراث سبزوار با تعداد ۱۹۰ اثر تاریخی این منطقه مطابقت ندارد.

با دعا نمی‌شود میراث فرهنگی را حفظ کرد

پسندیده بیان کرد:  حفظ بناهای تاریخی نیازمند صرف هزینه است و با دعا نمی‌توان آثار کهن این مرزوبوم را نگهداری کرد و لذا میراث فرهنگی نیاز به توجه مالی دارد  و اداره کل میراث نسبت به اتفاقات ناخوشایندی که در بناها رخ می‌دهد  باید پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: بناهای این منطقه نیاز به بازسازی دارد حفظ بناها نیازمند مباحث مالی است بودجه سالانه میراث جوابگوی مخارج مرمت یک اثر تاریخی نیست

پسندیده گفت:  میراث فرهنگی یا میدان‌داری کند یا میدان را به شورای شهر و شهرداری واگذار کند این تنها راه نجات میراث کهن دیار سربداران است.

وی افزود: ما همچنان اعلام می‌کنیم از تمامی بناهایی که در اختیار ما باشد حمایت مالی خواهیم کرد.

مرمت کاروان سرای عرب‌ها تعطیل شد

رئیس کمسیون گردشگری شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما از تعیین تکلیف کاروانسرای عرب‌ها در سبزوار گفت: بیش از یک سال از واگذاری این بنای دوره صفویه به سرمایه‌گذار می‌گذرد تاکنون حدود ۱۵۰ میلیون تومان در این کاروانسرا صرف مرمت و بهسازی بناشده  است.

وی گفت: متأسفانه دو غرفه از این بنا از گذشته در اختیار افرادی است که در آن کسب درآمد می‌کنند و همین مسئله باعث شد تا سرمایه‌گذار بهانه‌تراشی کند که باید این غرفه‌ها نیز تخلیه شود.

وی افزود: یک سالن از این کاروان‌سرا مختص ورزش‌های پهلوانی بود که با موافقت تخلیه شد  اما دو غرفه دیگر هنوز تخلیه نشده است.

پسندیده یادآور شد: همین موضوع بهانه‌ای شد برای سرمایه‌گذار تا کار را تعطیل کند  اما گمان می‌کنم  پول  سرمایه‌گذار  تمام‌شده و سرمایه‌گذار در مرمت این بنا کوتاهی می‌کند.

عضو شورای شهر سبزوار اعلام کرد: مردم منطقه  از اتفاقاتی که در این بنای تاریخی در حال انجام است بسیار خوشحال‌اند به رغم اینکه در برخی نقاط  گاهی پیش می‌آید که مردم  نگاه گردشگری به بناهای تاریخی ندارند و سنگ‌اندازی می‌کنند اما بالعکس مردم ساکن در این محدوده منتظر برگشت سرمایه‌گذار و شروع مجدد کار هستند.

پسندیده  با تأکید بر حمایت مجدانه شورای شهر از سرمایه‌گذار کاروانسرای عرب‌ها اظهار کرد: درصورتی‌که سرمایه‌گذار مشکل اصلی خود را مطرح کند بنده قول می‌دهم این موضوع را حل نمایم البته به شرطی که یک نفر از اعضای این گروه پای‌کار باشد.

میدان سربداران در حال تخریب  

وی همچنین در خصوص میدان سربداران نیز گفت: این میدان نخستین طرح اجرائی در مبادی ورودی شهر  سبزوار است که دارای اهمیت ویژه‌ای است اما این طرح در اصل یک پروژه گردشگری نیست.

پسندیده گفت: چندین سال از تخریب این میدان می‌گذرد تاکنون طرح‌های مختلفی برای بهسازی این پروژه عمرانی توسط مشاورین مختلف تهیه‌شده اما به دلایلی به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: از ابتدا قرار بود طرح زیرگذر و روگذر در این میدان انجام شود اما مخالفت‌هایی شد.

وی بیان کرد: منطقه اطراف میدان سربداران فاقد جذابیت‌های لازم برای جذب گردشگر است  اگر طرح روگذر اجرایی می‌شد  مسافر به دید خوبی در حوزه گردشگری شهر دست پیدا نمی‌کرد.

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی سبزوار گفت: این پروژه شبه ملی است و کمیسیون ماده ۵  باید برای اجرای آن تصمیم‌گیری کند بهر حال اجرای این پروژه مستلزم صرف هزینه میلیاردی است و میدان سربداران باید پیوست گردشگری داشته باشد.

پسندیده  اذعان داشت: نگاه ما در  کمیسیون گردشگری مصوبه محور نیست بلکه راهبردی است به اعتقاد بنده بهترین جلسه در دو سال از گذشت عمر شورای چهارم  پروژه ارگ امیریه بود که اعلام کردند سه مغازه در محدوده این پروژه که مالکیت آن‌ها مجهول بود باعث قفل کار شدند.

وی گفت: سرمایه‌گذار در حال انصراف بود  از طرفی ۷۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به فروش رسیده و پروژه امیریه نیز در بورس قرارگرفته بود.

وی افزود: سنگ‌اندازی‌ها مانع اجرای کار شد ما نیز در اعتراض به این مشکل جزئی دریکی از جلسات اعلام کردیم که  گروه گردشگری را تعطیل خواهیم کرد.

وی افزود: همین اتفاق باعث شد تا نگاه متفاوت مدیریت شهری به سرمایه‌گذار برای ما اثبات شود با همکاری فرمانداری، دادستان و نیروی انتظامی مشکل این مغازه‌ها نیز حل شد و سرمایه‌گذار با رغبت بیشتر به ادامه کار پرداخت.

امامزاده شعیب(ع) در غربت

پسندیده در ادامه جذاب‌ترین نقطه گردشگری سبزوار را پروژه امامزاده  شعیب(ع) بیان کرد و گفت: این بقعه متبرکه نگین گردشگری شهرستان است  حدود پنج سال است که از اعلام  طرح اتصال امامزاده به کمربندی می‌گذرد یک سال قبل گروه گردشگری به این پروژه ورود پیدا کرد که مشخص شد این طرح در محاسبات اولیه مشکل‌دار است.

وی گفت: هدف از اجرای طرح اتصال رؤیت امامزاده برای مسافرانی بود که از کمربندی در حال گذر هستند در نقشه‌ای که از این پروژه تهیه‌شده بود متأسفانه  به تنها چیزی که به آن پرداخته نشده بود مشکل رؤیت  این بقعه متبرکه از کمربندی بود.

پسندیده گفت: با پافشاری زیاد طرح متوقف شد این طرح برای اصلاح نهایی به گروه ماده ۵ ارسال شد  خوشبختانه کمتر از ده روز قبل این گروه مصوبه پروژه اتصال امامزاده شعیب(ع) به کمربندی را ارائه داد هم‌اکنون پیگیر جذب سرمایه‌گذاریم  تا با اجرای این طرح بتوانیم امامزاده را از غربت خارج سازیم.

سبزوار باید از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود

کمبود ها در حوزه میراث فرهنگی و در معرض تخریب قرار گرفتن این آثار در حالی است که رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ۱۲شامگاه گذشته درسفر به شهرستان سبزوار اظهار کرد: شهرستان سبزوار دارای جاذبه های تاریخی و فرهنگی منحصر به فردی است که متاسفانه به دلیل موقیعت جغرافیایی باید از حالت معبر گردشگری به مقصد گردشگردی تبدیل شود .

مسعود سلطانی فر در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی سبزواردر جمع خبرنگاران اظهار کرد: موقعیت جغرافیای سبزوار باعث شده تا این منطقه بیشتر معبر گردشگری باشد و لذا تازمانی که تبدیل به مقصد گردشگران تبدیل نشود در بحث گردشگری امکان استفاده از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی این دیار  وجود نخواهد داشت.


ویدیو مرتبط :
آثار باستانی و تاریخی تخریب شده تبریز