علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



جزئیات مصوبه خودرویی دیشب دولت/ شرایط جدید فروش و پیش‌فروش خودرو


به گزارش خبرنگار مهر، هیات وزیران در جلسه دیشب خود، اصلاحیه آئین‌نامه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو را به تصویب رساند. بر اساس این اصلاحیه، عرضه کنندگان انواع وسایل نقلیه موتوری اعم از سواری، مینی‌بوس، میدل‌باس، اتوبوس، ون، وانت، کامیونت، کامیون، کشنده، تریلر و انواع موتورسیکلت ساخت داخل یا خارج کشور موظف است در سامانه اطلاع‌رسانی خود نسبت به فروش اینترنتی محصولات با قید مشخصات خودرو و شرایط فروش از قبیل قیمت نهایی محصولات، نشان تجاری، نوع، تیپ، رنگ، تجهیزات درخواستی، سود مشارکت، زمان تحویل و سایر موارد مرتبط اقدام کند.

همچنین عرضه‌کننده موظف است در قرارداد پیش فروش، سود مشارکت وجوه دریافتی را از تاریخ دریافت ودیعه تا تاریخ تحویل مندرج در قرارداد پرداخت کند و در صورت تاخیر در تحویل خودرو، از تاریخ تحویل مندرج در قرارداد تا زمان تحویل خودرو به مصرف کننده، مبلغ خسارت تاخیر در تحویل را نسبت به وجوه پرداختی محاسبه و بپردازد.

بر این اساس، در صورت بروز مشکل در فرآیند رعایت استانداردهای مصوب و تاخیر در تحویل خودرو، عرضه کننده مسئول جبران خسارات وارده و کسب رضایت مصرف کننده خواهد بود. علاوه بر این، دوره تضمین برای انواع خودروها با اصلاحاتی همراه شد که به موجب آن، برای خودروهای سنگین شامل مینی بوس، میدل باس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده از تاریخ تحویل به مصرف کننده حداقل دو سال و برای انواع موتورسیکلت از تاریخ تحویل حداقل یکسال تعیین شده است. تشریح ضوابط پرداخت خسارت توقف خوررو به استثنای خسارات ناشی از موارد حادثه و تصادف، از دیگر تصمیمات این موضوع بوده است.

به گزارش مهر، متن کامل آئین‌نامه فعلی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو به شرح ذیل است:

ماده ۱- ضوابط مندرح در این آیین نامه شامل عرضه كنندگان واسطه‌های فروش واسطه‌های خدمات پس از فروش و نمایندگی های مجاز انواع خودرو اعم از سواری، وانت، دو دیفرانسیل، ون، مینی بوس، میدی باس، اتوبوس، كامیونت، كامیون، كشنده و موتور سیلكت كه در داخل كشور تولید و یا در چارچوب مقررات جاری به كشور وارد شده و یا می شود، می‌باشد.

ماده ۲- تعاریف و اصلاحات این آیین نامه به شرح زیر است:

الف - خدمات پس از فروش: عبارت است از كلیه خدمات پس از فروش یك محصول از قبیل ضمانت، تعهد، (پشتیبانی خدمات، تعمیران وتامین قطعات استاندارد) كه موجب تضمین كاركرد مطلوب محصول می‌باشد.

ب - دستور العمل شرابط و ضوابط خدمات پس از فروش صنعت خودرو: این دستور العمل شامل حداقل شرایط كمی و كیفی خدمات پس از فروش است كه توسط وزارت صنایع و معادن به كلیه شركت‌های عرضه كننده خودرو ابلاغ گردیده و در فواصل زمانی تعیین شده در آن توسط بازرس مورد بازرسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

پ - واسطه خدمات پس از فروش: به شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق می شود كه توسط عرضه كننده عهده دار خدمات پس از فروش خودرو (از طریق نمایندگی های مجاز) در طول دوره تضمین و تعهد می باشد واسطه خدمات پس از فروش می تواند به عنوان بخشی از مجموعه عرضه كننده یا به عنوان شركتی مستقل تحت نظارت عرضه كننده فعالیت نموده و خدمات خود را ارائه نماید.

ت - استاندارد‌های ابلاغی: كلیه معیار‌ها و مشخصات فنی ناظر بر كیفیته چگونگی تولید (فروش) و خدمات پس از فروش كه حسب مورد توسط دولت، وزارتخانه های صنایع و معادن و بازرگانی، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، ‌سازمان حفاظت محیط زیست و كمیته معیار مصرف سوخت ابلاغ می‌گردد.

تبصره - استاندارد‌های فنی شركت‌های عرضه كننده در صورت عدم مغایرت با موارد فوق الاشاره جز استاندارد‌های ابلاغی محسوب خواهد شد.

ث - تصمین یا ضمانت: به مجموعه خدمات تعهد شده اعم از تامین قطعات، ‌خدمات فنی استاندارد و یا تعویض خودرو اعلام شده از طرف عرضه كننده به مصرف كننده مطابق مفاد این آیین نامه اطلاق می گرددكه در یك دوره زمانی یا طی مسافت مشخصی انجامن آنها به طور رایگان از سوی عرضه كننده تامین می‌گردد.

ج - ضمانت نامه: سندی است كه توسط عرضه كننده به همراه خودرو تحویل مصرف كننده می گردد و در برگیرنده تعهدات دوران ضمانت و تعهد خدمات عرضه كننده می باشد در ضمانت نامه شرح قطعات مصرفی و استهلاكی كه مشمول ضمانت نمی شود ذكر می گردد.

چ - خدمات تعهد شده: به مجموعه خدمات شامل تعمیرات، ‌تامین لوازم یدكی، پشتیبانی خدمات و اجرت المثل اطلاق می شود كه انجام آن در یك دوره زمانی مشخص از سوی عرضه كننده تعهد می گردد.

ح - استفاده مطلوب از خودرو: استفاده از هر خودرو مطابق مشخصات اعلام شده از سوی عرضه كننده (رعایت تعداد سرنشین و مقدار بار تا ظرفیت مجاز، ‌شیوه نگهداری خودرو و نظایر آن) كه در ضمانت نامه توضیح داده شده است می باشد.

خ - كتابچه راهنمای مصرف كنندگان: كتابچه‌ای است كه حاوی مواردی از قبیل نحوه استفاده مطلوب از خودرو، متعلقات و تجهیزات همراه خودرو، فهرست تجهیزات و وسایل اضافی خودرو، بازدید های دوره‌ای، قانون و آیین نامه حمایت از حقوق مصرف كنندگان خودرو، ‌فهرست نمایندگی های مجاز شبكه فروش و خدمات پس از فروش می باشدو در زمان تحویل خودرو باید توسط عرضه كننده به مصرف كننده ارائه گردد.

د - تامین خودرو جایگزین مشابه: منظور از تامین خودروی جایگزین (فقط در دوران ضمانت) واگذاری خودرو مشابه و در صورت عدم امكان پرداخت خسارت خواب خودرو (توقف بلا استفاده خودرو) می باشد.

ذ - قیمت كارشناسی: قیمت كارشناسی خودرو براساس نظر كارشناسی رسمی دادگستری در رشته مرتبط خواهد بود.

ر- بازرس: شخصیت حقوقی است كه توسط وزارت صنایع و معادن در مورد خودرو‌های ساخت داخلی و در مورد خودرو‌های وارداتی توسط وزارت بازگرانی برای نظارت بر عملكرد عرضه كننده، واسطه فروش، واسطه خدمات پس از فروش، ‌نمایندگی‌های مجاز، تهیه گزارش‌های ادواری/ موردی و ارائه به همراه اظهار نظر لازم به مراجع ذیربط (برای خودرو‌های ساخت داخل به وزارت صنایع و معادن و برای خودرو‌های وارداتی به وزارت بازرگانی معرفی می شود. هزینه‌های انجام بازرسی‌ها بر عهده عرضه كننده می باشد در صورتی كه سازندگان خودرو داخلی اقدام به وارداتخودرو نمایند به جهت هماهنگی در انجام فرایند بازرسی بازرس موردنظر توسط وزارت صنایع و معادن معرفی خواهد شد.

ز - عیب: زیاده ‌نقیصه و یا تغییر حالتی است كه موجب كاهش ارزش اقتصادی كالا و خدمات و یا عدم امكان استفاده متعارف از آن می گردد.

ژ-قطعات ایمنی خودرو‌ : قطعاتی كه نقص یا عیب آنها موجب احتمال صدمه جسمی یا جانی اشخاص گردد.

ماده ۳- وزارت صنایع و معادن و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظفند فهرست قطعات مشمول استاندارد ملی و فهرست قطعات و عیوب امینی را تهیه و ابلاغ نمایند.

ماده ۴- عرضه كننده خودرو موظف است كتابچه راهنمای مصرف كنندگان اوراق ضمانت نامه به زبان فارسی، مشخصات خودرو، سند فروش، پرسشنامه ارزیابی رضایت مشتریان و نظر سنجی، ‌نام و نشانی نمایندگی های مجازدر سراسر كشور را در زمان تحویل خودرو به مصرف كننده تحویل نماید.

تبصره ۱- برای خودرو سبك و موتور سیكلت آموزش نحوه استفاده به مصرف كنندگان می تواند از طریق ارائه كتابچه یا لوح فشرده صورت پذیرد برای خودرو‌های سنگین علاوه بر موارد فوق برگزاری دوره‌های آموزش حضوری(حداقل دو ساعت) الزامی است.

تبصره ۲- رعایت ضوابط مندرج در كتابچه راهنمای مصرف كننده برای مصرف كننده الزامی است

ماده ۵- حداقل دوره تضمین برای خودرو‌های سبك(سواری، وانت، دو دیفرانسیل و ون) از تاریخ تحویل به مصرف كننده دو سال یا كاركردی برابر ۴۰۰۰۰ كیلومتر هر كدام زودتر فرا برسد و برای خودرو‌های وارداتی پنج سال یا ۱۵۰۰۰۰ كیلومتر هر كدام زودتر فرا برسد و برای خودرو‌های سنگین (مینی بوس، ‌میدی باس، ‌اتوبوس، كامیونت، كامیون و كشنده) از تاریخ تحویل به مصرف كننده سه سال یا كاركردی برابر ۲۰۰.۰۰۰ كیلومتر هر كدام زودتر فرا برسد و برای موتور سیكلت از تاریخ تحویل به مصرف كننده شش ماه می باشد.

تبصره ۱- عرضه كننده می تواند براساس سیاست تجاری خود و به منظور ارتقا رضایت مندی مصرف كننده نسبت به افزایش دوره ضمانت با تعهدات مربوطه اقدام نماید كه در این صورت جزییات شرایط آن باید به ظور شفاف به مصرف كننده اعلام گردد.

تبصره ۲- ضمانت رنگ برای خودرو‌های سبك حداقل سه سال و برای خودرو‌های سنگین حداقل هجده ماه می‌باشد.

تبصره ۳- اقلام ضمانت در خودرو شامل مواد و قطعات مصرفی از قبیل روغن، ‌مایع خنك كننده و نظایر آن و استهلاك قطعات استهلاكی از قبیل لنت ترمز


ویدیو مرتبط :
سمینار فروش حرفه ای، فروش در شرایط بحران،تکنیک های فروش