سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



ترس کودکان چه زمانی غیرطبیعی است؟


سلامت نیوز: همه كودكان در چند مقطع سنی در زندگی‌شان دچار ترس و وحشت می‌شوند این معمولا یك بخش طبیعی از رشد آنها محسوب می‌شود. این ترس‌ها در صورتی غیرطبیعی هستند كه به صورت دائمی و به مدت طولانی در كودك باقی بمانند یا ذهن كودك را به طور كامل اشغال كنند، كه این ترس‌ها در تمام فعالیت‌های عادی آنها مداخله داشته و تأثیر می‌گذارد و اگر كودك نتواند از آن رهایی یابد مبتلا به بیماری تشویش كه همان ترس بی‌مورد و بی‌اساس است خواهد شد. به طور مثال دراغلب کودکان، در سنین 6 تا 8 ماهگی، ترس از افراد بیگانه دیده می‌شود و ممکن است تا 18 ماهگی نیز ادامه یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه قانون، ترس از تاریکی و تنهایی و ترس از حیوانات، بین 2 تا 5 سالگی در کودکان ظاهر می‌‌شود. ترس از مدرسه به ویژه باآغاز دوره دبستان در برخی دانش آموزان دیده می‌شود ولی با بالا رفتن سن کودک، نوع ترس‌ها باید تغییر کنند یا به كل از بین بروند در صورتی كه این اتفاق نیفتد والدین باید به یاری كودك خود بروند. ترس دائم و ثابت به هر علت که باشد اثر بسیار نامطلوبی بر جسم و روان کودک به جا می‌گذارد و کودک را از زندگی طبیعی و شاد محروم می‌سازد و در نوع حادش سبب اختلال در جسم و روان کودک می‌شود. اطفال در مقابل ترس‌های شدید، واکنش‌های متفاوتی نظیر لکنت، شب ادراری، کمرویی و افسردگی از خود نشان می‌دهند. گاهی اوقات کودک بر اثر ترس پرخاشگر می‌شود. نامطلوب‌ترین اثر ترس این است که شخصیت کودک را نابود می‌کند. کودک ترسو اتکای به نفس ندارد، در هیچ کاری داوطلب نمی‌شود و کاری را با رغبت انجام نمی‌دهد زیرا بیشترین میزان انرژی و نیروی او صرف مقابله با ترس می‌شود و گاهی اوقات بی‌تفاوت و تنبل و ضعیف و بی اراده می‌شود. دروغگویی نیز از جمله رفتارهای ناپسندی است که بر اثر ترس در کودک پدید می‌آید . ترس بیشترین صدمه را به اعصاب كودك می‌زند به طوری كه مغز دیگر نمی‌تواند به‌خوبی فرمان دهد، به همین دلیل کودکان گاهی بر اثر ترس‌های شدید دچار لکنت زبان یا شب ادراری می‌شوند.

راه‌های درمان ترس كودكوالدین می‌توانند به فرزندان‌شان کمک کنند تا با تقویت حس اعتماد به نفس و کسب مهارت‌های لازم با ترس‌های خود مقابله کنند. به طور مثال تشخیص دهید که این ترس واقعی است. هرچند که به نظر شما مسئله ای بسیار کوچک و پیش پا افتاده باشد، برای فرزندتان حقیقت دارد و باعث اضطراب و ترس او می‌شود. صحبت کردن درمورد آن ترس بسیار کمک کننده است، کلمات گاهی قادرند احساسات منفی را از چیزی بیرون بکشند. اگر درمورد ترس‌ها صحبت کنید، قدرت آنها کمتر خواهد شد.هیچ‌وقت با کوچک و ناچیز کردن آن مورد، سعی نکنید کودک‌تان را وادار به مقابله با آن کنید. گفتن «مسخره بازی در نیار! هیچ دیوی تو کمد تو قایم نشده!» ممکن است باعث شود فرزندتان بتواند بخوابد، اما ترس او از بین نخواهدرفت.اسباب ترس را برای فرزندان‌تان فراهم نکنید. اگر می‌دانید فرزندتان از سگ‌ها خوشش نمی‌آید، طوری از خیابان رد نشوید که با آن سگ روبه رو نشوید. این‌کار فقط باعث می‌شود که فرزندتان یقین کند که سگ‌ها موجوداتی ترسناک و وحشت آور هستند. در این‌گونه مواقع فقط باید با مراقبت و توجه با کودک‌تان رفتار کنید تا بتواند با آن موقعیت ترس آور روبه رو شود.به طور كلی راه برطرف کردن ترس‌ها، مقابله با آنهاست. با استفاده از پیشنهاداتی که در این مقاله ارائه شد، اكنون می‌توانید به فرزندتان کمک کنید تا بهتر با موقعیت‌های زندگی‌شان کنار بیایند.


ویدیو مرتبط :
درمان ترس در کودکان