سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



برگزاری محاکمه قتل‌های زنجیره‌ای، هزینه چند میلیاردی برای حاکمیت داشت


به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر الفت در نخستین جلسه کمیته ملی پیشگیری از خشونت با اشاره به آمارهایی که در ابتدای این جلسه توسط نماینده معاونت راهبردی قوه قضائیه ارائه شد، اظهارکرد: اولاً متاسفانه در این حوزه، آمار متمرکزی وجود ندارد. در رابطه با قتل عمد، مبنای آماری که ارائه شد، پزشکی قانونی بود. قتل، انواع و اقسام دارد و تشخیص اینکه قتل، عمدی بوده یا خیر، فقط با دادگاه است. بنابراین پزشکی قانونی به هیچ عنوان منبع تشخیص انواع قتل‌ها نیست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه در ارتباط با تخرب عمدی نیز گفت: آنچه که حساسیت ایجاد می‌کند، تخریب عمدی اموال منقول است. در حوزه تخریب، ما با تخریب خشن مواجه هستیم. تخریب خشن، تخریبی است که با مواد منفجره صورت می‌گیرد و 3 تا 5 سال حبس دارد.

الفت افزود: خبرنگاران باید همراه جامعه علمی کشور باشند و جزیره‌ای فکر کردن، مخصوص سازمان‌ها و دستگاه‌ها نیست و اگر خبرنگاران و رسانه‌ها فقط به دنبال تولید خبر جاذب باشند، ما را به سر منزل مقصود نمی‌رساند. سئوالی که وجود دارد این است که اصولاً خوب است این جلسات با حضور خبرنکاران برگزار شود یا خیر؟. آیا باید اطلاعات سیمای جنایی کشور را به مردم منتقل کنیم یا انتقال این اطلاعات، احساس ناامنی ایجاد می‌کند؟. اگر این اطلاعات منتقل نشود و فقط در جلسات بین مسئولان تبادل شود، کار درستی است یا خیر؟.

وی گفت: واقعیت این است که باید در این خصوص به یک تجربه رجوع کنیم. در حوزه بهداشت، تا زمانی که اطلاع رسانی و مردم را آگاه نکردیم، مردم آگاه نشدند تا بتوانند اقدامات پیشگیرانه در ارتباط با شیوع بیماری‌ها انجام دهند.

معاون رئیس دستگاه قضا ادامه داد: خشونت، وصف رفتار مجرمانه است. خشونت از این حیث که احساس امنیت را کاهش می‌دهد، از گذشته مورد توجه قانون‌گذاران بوده و هست و همواره جرائم خشن، تاثیرمنفی دراز مدت بر روی بزه دیده، اقارب و متعلقین او دارد.

الفت افزود: اگر پسر یا دختری مورد ربایش قرار گیرد و در ضمن آن، مورد اذیت و آزار جنسی واقع شود، این فرد در آینده می‌تواند جامعه را با چالش رو به رو کند و شاید این افراد در آینده پدر یا مادر مناسبی نشوند. جرائم خشن موجب می‌شود آسیب‌های جسمی و روانی به افراد مورد بزه وارد شود و از منظر جنایت‌کاران نیز در ذهن شهروندان یک وضعیت مطلوب ایجاد می‌شود یعنی شهروندان می‌پذیرند که جامعه بدون خشونت و عاری از خشونت ممکن نیست.

این مقام عالی قضایی، رفتارهای خشن را افول اخلاق و تربیت در جامعه خواند و گفت: جرائم خشن، سبب بی اعتمادی مردم به نهادهای امنیتی، انتظامی و قضایی می‌شود و از طرف دیگر، هزینه بسیاری برای حاکمیت دارد. جرم خشن از زمان کشف تا دادرسی و اجرای احکم، هزینه‌های فوق‌العاده سنگین را به حاکمیت تحمیل می‌کند.

الفت اضافه کرد: قتل‌های زنجیره‌ای در دهه گذشته هزینه‌های بسیاری برای حاکمیت داشت. به عنوان مثال برگزاری محاکمه قتل‌های زنجیره‌ای تا رساندن آن به حکم، هزینه‌های چند میلیاردی برای حاکمیت در پی داشت و اجرای احکام این قتل‌ها نیز شاید در ظاهر، اسباب تشفی خانواده قربانیان شود اما ذهن جامعه را درگیر می‌کند.

وی برخی جرائم خشن را ناشی از عقده‌های روانی خواند و گفت: اگر امروز شاهد هستیم، خودروهای چند میلیاردی توسط میلیگرد و آهن تخریب می‌شود، این نشان می‌دهد که تخریب‌کنندگان دچار عقده روانی هستند. ما در کمیته ملی پیشگیری از خشونت، تلاش می‌کنیم اینگونه مسائل را تبیین کنیم و آگاهی‌های لازم را به مسئولان بدهیم. البته در این حوزه از هرگونه بزرگنمایی می‌پرهیزیم و سعی می‌کنیم بر روی واقعیت‌ها، متمرکز شویم.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
پلی که با هزینه میلیاردی ساخته شد و خراب شد