10 اشتباه رایج در ورزش کردن


10 باور غلط در مورد ورزش کردن

ورزش کردن یک نیاز مهم برای انسان ها در هر سن و سالی است. اما برخی افکار غلط و اشتباهات در مورد برخی از ورزش ها باعث شده مردم بعضی ورزش ها را انجام ندهند یا برخی ورزش ها را با باورهای غلط انجام می دهند.

در این مطلب به بررسی باورهای رایجی که در زمینه ی ورزش وجود دارد، می پردازیم.

اشتباهات رایج در ورزش کردن رابشناسید ، باورهای غلط در ورزش کردن ، اشتباهات رایج در ورزش کردن

1- سونا لاغر می کند.

 خیر – سونا فقط موجب دفع آب از بدن می شود و چنانچه به دلیل ورزش شدید و تجمع اسید لاکتیک دارای درد عضلانی هستید، سونا انتخاب مناسبی است. در غیر این صورت، عرق کردن و افزایش دمای بدن توسط عوامل خارجی، هیچ تاثیری در چربی سوزی ندارد.

2- بدنسازی در سنین پایین موجب کوتاهی قد می شود.

 خیر – این تصوری است که از سال های گذشته در اذهان مردم به جا مانده، در صورتی که کار با وزنه موجب تحریک بدن به ترشح هورمون رشد و تراکم استخوان ها می شود. حتی به اثبات رسیده که در سنین نزدیک به بلوغ، کار با وزنه برای پسران موجب ضخامت استخوان ها می شود.

باورهای غلط در مورد ورزش کردن ، اشتباهات رایج در ورزش کردن ، سونا

3- برای کوچک کردن سایز و آب کردن چربی های شکم ، دراز و نشست تمرین کنید.

 خیر – اولا، زمانی که در ورزش چربی سوزی می کنیم، به صورت هماهنگ از تمام نقاط بدن کم می شود.ثانیا، دراز و نشست هم مانند سایر فعالیت های بدنسازی، جز دسته ی بی هوازی است. که در این دسته ورزش ها، بدن از ذخایر گلیکوژن مصرف می کند و برای آب کردن چربی ها، باید ورزش های هوازی طولانی مدت حدود 40 دقیقه انجام دهید.

4- برای وزن کم کردن هنگام ورزش، زیاد عرق کنید.

 خیر – عرق کردن زیاد هیچ تاثیری روی کاهش وزن ندارد و باید هنگام ورزش از لباس نخی گشاد استفاده کنید تا دمای بدنتان به سهولت تبادل شود. شاید این تصور از وزن کم کردن ورزشکاران قبل از وزن کشی با پوشیدن لباس های نایلونی و تعریق زیاد ناشی شده، اما توجه کنید که این روش یک روش موقت برای کم کردن وزن، آن هم به میزان کم ( حداکثر 1 تا 2 کیلو ) می باشد.

5- آب خوردن زیاد، باعث احتباس آب و افزایش وزن می شود.

 خیر – بدن در صورت کمبود هر گونه ماده ی حیاتی، آنرا در خود نگه می دارد که آب هم از این قاعده مستثنی نیست. پس خوردن آب، موجب دفع بهتر آن و البته به همراه بسیاری از سموم بدن می شود. خصوصا بدنسازان که به دلیل مصرف بیشتر پروتئین و افزایش اوره خون به مقادیر بیشتری از آب نیاز دارند.

6- خانم ها اگر بدنسازی و تمرین با وزنه کنند، دارای اندام عضلانی و مردانه می شوند.

 خیر – هورمون های عضله ساز به مقدار بسیار کمی در بدن خانم ها ترشح می شوند و هورمون های غالب برای این کار، مردانه هستند ( تستوسترون، مهمترین آنهاست). بنابراین تمرین با وزنه برای زنان موجب فرم دهی مناسب بدن و تراکم استخوان ها، بالا بردن متابولیسم و چربی سوزی، به نسبت خیلی بیشتر در مقایسه با سایر ورزش های هوازی می شود و نباید به دلیل هراس از عضلانی شدن، از کار با وزنه اجتناب کنند.

7- چربی ها، دشمن شماره یک کاهش وزن هستند و باید از رژیم غذایی، کلا حذف شوند.

 خیر – رژیم غذایی ای اصولی و درست است که از همه ی مواد مغذی تشکیل شود و چربی های خوب (اسید های چرب غیر اشباع) که به فراوانی در دانه های روغنی یافت می شوند، باید در رژیم بدنسازان، گنجانده شوند. مهمترین دلیل آن، اینکه چربی ها در تعادل سطح هورمونی بدن نقش اساسی دارند و هورمون ها، برای ساخت عضلات و سایر عملکرد های اساسی مهم هستند و باید مصرف شوند. ضمن اینکه حذف چربی ها به طور کامل، موجب ایجاد حالت دفاعی در بدن و نگهداری آن می شود.

8- نوشابه های انرژی زا، قبل از تمرین، گزینه ی مناسبی هستند.

 خیر – برخلاف تبلیغات آن، این نوشابه ها به شما بال نمی دهند و از درصد بالایی شکر و طعم دهنده ها و اسید کربنیک تشکیل شده اند. برای کسب انرژی، قبل از تمرین، از کربوهیدرات های مرکب با شاخص گلیسمیک پایین استفاده کنید تا یک انرژی پایدار و مناسبی در طول تمرین داشته باشید.

9- کربوهیدرات ها را هنگام عصر و نزدیک به وقت خواب مصرف نکنید.

 براساس اینکه شما چه هدفی دارید، می تواند یک باور درست یا غلط باشد. چنانچه در دوران حجم به سر می برید، توجه داشته باشید که کالری اضافه به معنی محیط آنابولیک بدن و عضله سازی است و اگر عصر به باشکاه رفته اید و تمرین شدید داشته اید، برای فرآیند ریکاوری باید حتما بعد از تمرین و قبل از خواب، به میزان کافی کربوهیدرات مصرف کنید. توجه داشته باشید چربی سوزی و عضله سازی به حجم زیاد، به طور همزمان امکان پذیر نمی باشد.

10- هر چه زمان بیشتری در باشگاه بگذارید، نتیجه ی بهتری خواهید گرفت.

 اگر فکر می کنید که با تبدیل باشگاه به خانه ی دومتان، نتیجه ی بهتری خواهید گرفت، کاملا در اشتباهید. تمرینات بیش از حد، رشد ماهیچه ها را متوقف می کنند و به جای اینکه بدن شروع به دوباره سازی بافت های ماهیچه ای کند، آنها را از بین می برد.

10 باور غلط در مورد ورزش کردن


ویدیو مرتبط :
‫10 اشتباه رایج آقایان در لباس پوشیدن‬‎